Nisab Zakat Semasa RM 14,082.56

ZAKAT, KEBERKATAN DALAM REZEKI

Kampung Paching – 21 November 2017 Bersamaan 3 Rabiul Awal 1439H.

Pusat Kutipan Zakat Pahang (PKZ) telah mengadakan satu tazkirah berkaitan tentang bagaimana zakat membawa keberkatan dalam rezeki, bertempat di Masjid Baru Kampung Panching.

Tazkirah tersebut telah berlangsung selama 1 jam dimana melibatkan seramai 30 orang Muslimat yang terdiri daripada kalangan penduduk di tempat tersebut. Tazkirah ini diadakan bagi meningkatkan kefahaman kepada muslimat bagaimana zakat itu sendiri memberi keberkatan dalam rezeki setiap individu serta pencerahan lebih terperinci berkaitan dengan zakat harta dan kaedah pengiraannya.

Ini sekaligus dapat memberi nilai tambah kepada muslimatyang hadir terutamanya untuk menyebarkan ilmu berkaitan pengiraan zakat kepada anak-anak, suami dan lain-lain.

Tazkirah telah berlangsung dengan jayanya dan berharap supaya segala ilmu yang diperolehi dapat memberi manfaat kepada semua pihak.

Nak menjemput kami ke tempat anda?sila muat turun aplikasi ZakatKlik di playstore atau appstore/ ke website kami www.zakatpahang.my / menghubungi kami ditalian 09-5131515.